Nya Zeeland

Da vart det ett nytt land :) Vi borjade med 2 netter i Auckland vilka blev ganska lugna, vi gick ut en kvell o treffade en svensk kille som hade rest i ett ar, han lengta hem o ville ha familj:)

Vi drog och hyrde en bil av explore more som kostar oss $ 23 om dagen vilket er ca 115 svenska, den er mycket bensinsnal och helt underbart vacker ! sa vi er nojda.. :) For att spara in lite extra sa bestemde vi oss for att tillbringa netterna i denna underbara bil ocksa :D, det kan meddelas er inte lika underbart! om du har sovit i en hundkorg nagon gang sa kan jag tenka mig att du vet ungefer vad vi pratar om :) legg till att det just nu er host i Nya zeeland vilket inneber att det er ganska kallt, dessutom ferdas vi nerat sa varje natt blir kallare o kallare :) ca 4+ om man skall vara lite generos :)  Dock har vi inhandlat 2 kingzize dubbeltecken sa vi har vaknat levande hittils ? :)
ghghjgh
ergerg
Forst korde vi till Rotarua som er en "pruttstad" vilket inneber att det lucktar prutt overallt for att den er vilkaniskt aktiv och har en massa gejstar som sprengs da och da o overallt ur hal brunnar grottor sa sprutar de ut varm anga och vart man en gar sa hor man ett kokande ljud underifran, cool tyckte vi :)
dfgsdfsdf
helt underbart var att dom hade varma pooler for almenheten, sa der spenmderade vi nagra timmar till det kom en galen maori med mordarblick som garanterat var ute efter att drepa oss.. sa vi lemnade staden illa kvickt :)
fgdgvdfvgd
Dagen efter akte vi till ett zoo som var ganska daligt vi kasta dock lite fagelmat brevid en sovande kengru vilket gjorde att 100 ankor 3 sekunder senare vackte kungrun, han blev irreterad..  de tyckte japaneserna var roligt ! Sedan forsokte vi gora dessamma med verldens fulaste gris men han var for fet..  det var varat lilla roliga for dagen iaf :)
cxvgxv
Nesta stopp var Torgagino national park eller nage sant :) der vi klettrade upp for mordors vulkan ifran sagan om ringen..
Vi kan nu ocksa uttala oss om att bestiga en vilkan nog er det jobbigaste du kan gora :) nestan 3000 meter varen, dock hade vi ganska ottur for ner vi kom upp var det jettemolnigt sa man inte sag sa bra, det skulle annars ha vart typ verldens heftigaste utsickt!.. Vegen ner bestod av sand och losgrus sa de gick hur fort som helst som att aka skidor fasst pa skorna.. hade man ramlat sa hade man dock blivit kvar der! :)
vxczvxdfvd
jkhvfsdv
Vi stannade till i lite smasteder lengs vegen och hade picnic pa rastplatser, helt galna vagar i dessa berg!!!
Nya zeeland er ganska spektakulert vackert! helgalet landskap och djur overallt, dock sa hade det nog vart endock vackrare om vi vart her for 2 manader sedan ner det var sommar her! Men det duger bra som det er nu, stanna till bilen vid en vinodling o palla 2 klasar perfa druvor:)
fsdfwefsdmngmjb
Sedan blev det glaciererna Frank jozef och Fox glacier. Det var en stor snohog helt enkelt.. sag ganska tufft ut, en massa vattenfall med avrinnande vatten och sa:)
fsdfsdsdfsdfs
fsdfsdfhhnvb
dfa
O nu er vi Framme i Queenstown vilket er sa langt soderut som vi skall, her skall vi stanna i 3 dagar nu, imorn blire fallskerm fran 15000feet! Det er lite smaleskigt ! :) o sedan blire bungy :)  sen uppdaterar vi om vi klarar oss :):)


Seee yoou :) !!!

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilka vyer! Men som Mackan så fint sa, man blir inte lika impad när man vart uppe i Härjedalen ;) Lycka till med fallskärm och bungy, lär bli fantastiskt! söt bil ni hittat btw! Puss & Kram!

2009-04-23 @ 08:48:26
Postat av: Maria

Äntligen lite upptadering! Hann nästan bli lite orolig ;) Vad vackert det är! och gud vad härligt med fallskärm och bungy jump, lär bli en upplevelse i sig. Ta det lugnt! PUSS M

2009-04-23 @ 10:07:31
Postat av: Ankan

Hej Mackan! Nu måste moster Ankan också skriva en kommentar här! :) Härligt att följa er blogg och ta del av era äventyr! Man skrattar och förfäras om vartannat! Låter helhäftigt med både fallskärm och bungy! :S Ha det så bra! Kram!

2009-04-23 @ 14:11:44
Postat av: Britt Marie/Ulf

Hej Mackan o Kalle!

Vi går ut på bloggen varje kväll för att se om ni har skrivit! Jaa, nu kom det, helt underbara bilder smart att hyra en liten bensinsnål bil.Tänk vad mycket ni får uppleva! Lycka till med fallskärm. Kram från oss.

2009-04-23 @ 19:55:29
Postat av: Lill Bossen

kom hjem :)

2009-04-30 @ 00:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0